Sant Jaume de Llierca inicia una campanya per eradicar les caques de gos abandonades al carrer

Sant Jaume de Llierca ha iniciat una campanya per conscienciar sobre l’elevat nombre de caques de gossos que hi ha pel carrer i que no es recullen. A banda del repartiment d’uns fulletons informatius, comptaran amb la col·laboració dels alumnes de l’escola ‘Les Escomes’, que clavaran un rètol a cada excrement que trobin.

Un dels maldecaps comuns de molts pobles és eradicar els excrements al carrer dels animals de companyia. A Sant Jaume de Llierca volen que el problema sigui evident amb un doble objectiu: per una banda, es vol ajudar a que els veïns evitin les caques dels gossos, i per l’altre, es vol conscienciar a la població sobre els problemes que comporta per la societat no recollir els excrements.

La campanya consta de diverses accions. S’ha repartit un fulletó informatiu als veïns explicant els problemes i les conseqüències de no recollir les caques. Per ajudar a tenir el poble més net, s’ha regalat als propietaris de gossos un dispensador de bosses per llençar els excrements. I també es comptarà amb la col·laboració dels alumnes de l’escola, d’acord amb la direcció del centre: els nens i nenes col·locaran un rètol de denúncia cada excrement amb el que es topin.

A Sant Jaume de Llierca hi ha prop d’una seixantena de gossos censats; tot i això, l’Ajuntament considera que el problema va més enllà d’aquests propietaris.