El jutge Pablo Llarena processa per un delicte de desobediència l’alcalde de Besalú i exmembre de la mesa del Parlament, Lluís Guinó

El magistrat Pablo Llarena ha processat per un delicte de desobediència a l’alcalde de Besalú i exmembre de la Mesa del Parlament de Catalunya, Lluís Guinó. Així li ha comunicat el jutge aquest matí quan ha comparegut al Tribunal Suprem juntament amb Lluis María Corominas, Anna Simó i Joan Josep Nuet. Tots han negat els fets pels quals el jutge els processa i s’han reafirmat en la declaració que ja van fer davant el jutge el 9 de novembre i han demanat que aixequi les mesures cautelars dictades en aquell moment. Ara no tenen passaport i han de comparèixer periòdicament al jutjat. A la sortida Guinó ha explicat que han reiterat que la mesa executava actes de tràmit parlamentari i des del convenciment que el protegia la immunitat parlamentària. Lluís Guinó i els altres processats estan ara en llibertat provisional.