Pep Fargas rep les Ales a la Cultura 2018 d’Olot en un emotiu acte al Teatre Principal

L’activista cultural Pep Fargas rep les Ales a la Cultura 2018, la màxima distinció en l’àmbit cultural olotí. Va ser dissabte en un acte al Teatre Principal, on van participar entitats, associacions i també diverses figures culturals de la ciutat.  Fargas va reivindicar la importància de l’activisme per a la societat olotina i catalana.

Activista cultural, però sobretot activista. Així és com es defineix Pep Fargas Ales a la Cultura 2018 d’Olot. Aquest dissabte va rebre de mans de l’alcalde la joia en forma d’ales que reconeix la seva contribució a la cultura de la ciutat. Una tasca que Fargas ha desenvolupat durants anys des de diferents àmbits, com el teatre o les arts visuals, però també des de la Regidoria de Cultura del 1999 al 2004. Va ser precisament durant aquests anys que l’actual director del Festival Lluèrnia promoure el guardó, pensat per valorar i donar impuls a la gent que treballa en el sector cultural d’Olot.

Pep Fargas, Ales a la Cultura 2018: “L’important és ser activista en el sentit de ser un ciutadà actiu. En el meu cas en projectes culturals, però l’interessant és fer entre tots aquest nostre país i la nostra República”

L’acte d’entrega de les ales va ser emotiu i especialment participatiu. Moltes de les persones que han treballat al costat de Fargas van estar presents a l’homenatge, amb una glossa conjunta on rememoraven les diferents facetes del premiat: Actors garrotxins van repassar la seva etapa com a actor, membres de la Xarxa Transversal van recordar el seu pas per la institució, de la que va ser el primer gerent, i Tena Busquets, Ricard Sargatal i Antoni Mayans van recordar-lo al capdavant de la regidoria de Cultura. No hi va faltar el foc i la llum que defineixen el Festival Lluèrnia, de la mà de l’entitat Pim Pam Pum Foc, que va construir un dels moments més emotius de la tarda. El pallasso Toti Toronell va tancar les intervencions amb una petita actuació que va portar els assistents fins a la sala la Carbonera. Fargas ja són gairebé una vintena les persones guardonades amb les Ales a la Cultura des del 2003.