L’olotí Joan Carles Ibáñez completa l’Everesting Challenge per partida doble

L’Everesting Challenge consisteix en acumular en una sola sessió el desnivell positiu de l’Everest, 8.848 metres. L’olotí Joan Carles Ibáñez ho ha repetit enguany amb 51 anys, però aquest cop per partida doble. Ho ha aconseguit pujant 34 vegades al coll de Condreu de la Vall d’en Bas.

Un repte d’altura a nivell mental i esportiu. Acumular dues vegades el desnivell positiu de l’Everest, 17.696 metres, en una sola sessió; o el que és el mateix, pujar 34 vegades el coll de Condreu de la Vall d’en bas. Aquesta gesta és la que ha aconseguit l’olotí Joan Carles Ibáñez aquest cap de setmana.

Carles Ibáñez, aficionat al ciclisme: “Vaig començar molt malament, les primeres cinc pujades no podia, volia plegar. La ment em deia plega, plega. El fet d’estar un mes i pico inactiu suposo que al final em va ajudar. Però pràcticament, el meu repte era poder arribar a diumenge amb la bicicleta, i a partir d’allà començava el repte.”

41 hores sense dormir, mal temps i dolor a les articulacions, són algunes de les dificultats que va experimentar en el transcurs del repte. Des de divendres a diumenge, amb alguna aturada entremig, per completar per partida doble l’Everesting Challenge.

Carles Ibáñez, aficionat al ciclisme: “Són coses que portes tota la vida preparant penso jo. Són coses que amb 15, 20, 30 anys segurament no series capaç, perquè no estàs preparat. Et vas fent gran, deixes la competició i al final busques noves coses per fer”.

En Joan Carles Ibáñez és un dels deu ciclistes a nivell europeu que han aconseguit completar aquest repte extrem.

x