El Síndic de Greuges creu que algunes de les queixes per possible adoctrinament a l’escola catalana són “inconsistents”

El Síndic de Greuges Rafel de Ribó s’ha referit a les queixes per suposat adoctrinament a les aules catalanes.  Segons un informe al qual van tenir accés TV3 i Catalunya Ràdio entre els més de 50 casos que investiga el Ministeri d’Educació hi hauria el dels instituts olotins que van difondre una circular perquè els pares els autoritzessin als seus fills a participar a una manifestació el dia 21 de setembre. En aquell moment els centres van aclarir que la iniciativa havia sorgit dels propis estudiants. Doncs bé, el Síndic de Greuges considera que alguns dels casos investigats no tenen consistència i que és un error que arribin als tribunals. Demana als dirigents polítics serenitat per abordar-los des del punt de vista educatiu.

Rafel de Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya: “Considerem que una part d’aquestes anomenades incidències poden ser inconsistents o infundades. Ens sorprèn que l’autoritat no hagi sol·licitat prèviament la seva comprovació ja que algunes poden basar-se en documents falsejats per alguna de les parts. Demanem a Rajoy i a la resta de figures polítiques que tinguin la serenitat d’abordar aquestes problemàtiques des del punt de vista educatiu i amb els drets de l’infant per davant”

x