La Penya Esportiva Montagut aspira a tenir un equip de juvenils un any després d’estrenar el camp de gespa natural

Fa un any que es va inaugurar la nova gespa del camp de futbol de Montagut, un canvi de superfície que va deixar enrere la terra després de moltes dècades d’insistència. Ara, la Penya Esportiva Montagut vol augmentar la base del club amb un nou equip de juvenils de cara a la propera temporada, i aquest estiu acollirà un campus d’estiu de la Unió Esportiva Olot que portarà molta mainada al poble de l’Alta Garrotxa.

Deixar de jugar en una superfície de terra per passar a fer-ho en gespa natural va ser el principal objectiu del futbol a Montagut durant molt temps, un propòsit que es va complir ara fa un any, quan es va inaugurar el nou camp de gespa el 6 de maig de 2017. Per a fer realitat aquest somni, la Penya Esportiva Montagut va engegar un projecte de micromecenatge per cobrir amb part de les despeses de la instal·lació. L’import recollit, sumat amb les aportacions de l’Ajuntament, la Diputació i les entitats del municipi, van permetre un canvi que ha superat les expectatives sobre l’arrelament de la gespa al terreny.

Arnau Vilar, regidor d’esports de Montagut: “La gespa està en perfectes condicions: no esperàvem que aguantés tant bé l’afluència de partits i entrenaments dels diferents equips de la Penya Esportiva Montagut.”

Un dels motius per canviar a la gespa era reforçar l’entitat: un any després, la continuïtat del club està assegurada, i la junta podria augmentar el nombre d’equips base del Montagut en un futur immediat.

Arnau Vilar, regidor d’esports de Montagut: Treballem per tenir un equip juvenil, i passarem a ser quatre formacions dins la Penya Esportiva Montagut. És complicat perquè un equip juvenil representa fer 18 fitxes, més que en un equip de base que es pugui encarar al Futbol a 7.

A més, tant els locals com els equips visitants es mostren contents del canvi. Fins i tot, clubs d’altres indrets s’han interessat en fer servir les instal·lacions. Aquest estiu hi haurà un campus de futbol de la Unió Esportiva Montagut, a qui es cedirà el camp.