Olot aprofundeix en la vida i obra de Sadurní Brunet gràcies a les donacions

A partir de les donacions d’obra que ha fet darrerament la seva família Olot ha pogut iniciar un projecte d’investigació a l’entorn de la figura de Sadurní Brunet, un polifacètic artista que va treballar al costat d’alguns dels grans arquitectes de l’època modernista. El 19 de maig s’inaugura una exposició sobre la seva producció al Museu de la Garrotxa. Una primera mostra, però, la trobem a les fotografies que ja es poden veure a l’Arxiu Comarcal.

Sadurní Brunet va néixer el 1886 a Vallirana, Barcelona, però va passar gran part de la seva vida a la capital de la Garrotxa. Era guixaire de professió, però també va fer de mestre d’obres, artesà i fotògraf, convertint-se en un artesà polifacètic i amb una extensa i variada obra. En l’època modernista, va treballar al costat d’arquitectes de renom a Olot, dissenyant cases i comerços que han deixat petjada a la ciutat. Tot i així fins ara ha estat força desconeguda. Aquests dies a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa s’hi pot veure una selecció de fotografies de Brunet, un mitjà que utilitzava per documentar projectes però també per immortalitzar escenes familiars. Les imatges són part del fons que la seva família ha cedit a la ciutat d’Olot, a partir del qual s’ha articulat un projecte que té com a objectiu difondre la trajectòria de l’artista. La primera donació, conformada per 3.800 imatges i 1200 dibuixos, fa fer-la el seu fill el 2006. Amb motiu de l’exposició integral que prepara el Museu de la Garrotxa els familiars han fet una segona donació de material inèdit. Un dels elements més destacables és la maqueta de l’altar major de Santa Eulàlia de Begudà. La inauguració de l’exposició, que portarà per títol Sadurní Brunet: Interiorista, dissenyador, fotògraf i constructor de cielos, serà el proper 19 de maig a la Sala Oberta del museu. Com a complement d’aquesta, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa també prepara una segona selecció fotogràfica de retrats fets per l’artista.