El Sant Joan Les Flors torna amb novetats el cap de setmana del 19 i 20 de maig

El mes de maig a Sant Joan Les Fonts és el mes floral, amb activitats per a tots els públics. El cap de setmana del 19 i 20 de maig tindrà lloc el Sant Joan Les Flors, que aquest 2018 comptarà amb novetats participatives com la ruta artística Ronda Croquis al Parc de les Olors o concursos d’Instagram entre altres.

El mes de maig és sinònim de transformació a Sant Joan Les Fonts. Es tracta d’una transformació floral, amb el punt àlgid el cap de setmana del 19 i 20 de maig, dates en que es celebra el Sant Joan Les Flors. Enguany, el poble acollirà la 18a mostra de bonsais i la 15a mostra floral.

Anna Serra, regidora de Promoció Municipal de l’Aj. De Sant Joan Les Fonts: “Aquest any comptem amb la participació d’uns 25 floristes i jardiners d’arreu de la província de Girona. En total seran 80 instal·lacions, on hi participen entitats, associacions, instituts, escoles i voluntaris d’arreu de la comarca”.

Maria Vidal, tècnica de promoció municipal Aj. Sant Joan Les Fonts: “Hi ha novetats aquest any, sobretot en el tema de participació. Hi haurà instal·lacions en les quals es podrà entrar i formar part del propi muntatge, com altres que tindran un to més d’experimentació amb l’olfacte, la vista i el tacte”.

La Ronda Croquis serà també una novetat destacada. Es presentarà dissabte 19 de maig a les 11 del matí, i consisteix en una ruta artística per conèixer el Parc de les Olors del poble.

Maria Vidal, tècnica de promoció municipal Aj. Sant Joan Les Fonts: “A base de 5 plafons distribuïts a diferents llocs, el punt d’inici és l’Oficina de Turisme, per lliure els artistes, famílies, venen amb els seus materials artístics i davant de cada un dels plafons el que fan és seguir la tècnica que suggereix (aquarel·la, carbonet etc.)”.

Es faran dos concursos d’Instagram, un d’ells vinculat a la Ronda Croquis i l’altra amb l’esdeveniment en general. Hi haurà premis per les fotografies amb més ‘likes’. Per altra banda, el mercat que s’ha fet en les darreres edicions comptarà amb tallers i s’ubicarà a la zona del Monestir. Des de l’organització donen continuïtat a la desfilada de moda al Parc de Can Miquelet en col·laboració amb l’IES Garrotxa, serà dissabte 19 de maig a les 2/4 de 9.