Esquerra demana que es reprengui el debat sobre el pla d’usos del Firal

Esquerra Republicana demana que es reprengui el debat sobre el pla d’usos del Firal abans que finalitzin les obres i consensuar si cal fer-hi canvis amb els diferents partits, entitats i veïns de la zona. El principal grup de l’oposició considera que no cal córrer per inaugurar el passeig, per la importància de la mateixa obra.

L’actual pla d’usos del passeig d’en Blay d’Olot va quedar aprovat per unanimitat  el gener de 2015, malgrat que una vintena d’entitats van presentar-hi al·legacions. Estaven en contra d’alguns dels punts de la normativa, com ara la prohibició de cuinar al Firal i la limitació d’actes que s’hi poden celebrar a partir de la mitjanit. Esquerra Republicana considera que abans que finalitzin les obres cal revisar el pla d’usos per ampliar el consens. Un procés que encara no ha començat malgrat que està sobre la taula.

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: “Ens sorprèn que encara no s’hagi obert el debat sobre el pla d’usos perquè el PDeCat va fer la proposta perquè semblava que generava algunes tensions. Va comentar en un ple que revisaria el pla i pensem que és important que quan s’inauguri l’obra estigui fet i repensat”

Els republicans no concreten quines mesures caldria modificar al seu parer, però apunten que cal tenir en compte tan els veïns com les entitats que desenvolupen la seva activitat a l’entorn del passeig olotí. De fet, el pla d’usos del Firal és un dels punts que van sortir durant el procés participatiu previ a les obres.

Pel que fa al calendari, que podria veure’s endarrerit per diversos factors, ERC Olot posa prioritza la quailtat més enllà dels terminis masrcats.

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: “Per nosaltres el Firal s’ha d’acabar bé, no tant el dia que s’acabi. No voldríem que s’apretés el ritme i no es féssin prou bé les coses per inaugurar un dia determinat”

De moment l’Ajuntament d’Olot manté la previsió d’inaugurar el nou passeig per les Festes del Tura.

 

 

x