L’Escola Municipal de Música d’Olot compleix 100 anys aquest 2018

L’Escola Municipal de Música compleix 100 anys aquest 2018. Es tracta d’una entitat gestionada des de l’Ajuntament d’Olot, tot i que acull músics de tota la comarca dins de les seves 25 especialitats instrumentals.

Xavier Pallàs, Director Escola Municipal de Música: “és  un servei educatiu gestionat des de l’Ajuntament d’Olot. Enguany fa 100 anys de la seva creació, l’any 1918. L’Escola Municipal de Música té la particularitat que, tot i ser un servei municipal té una influència important a tota la comarca. La plantilla compta amb 18 professors que són els que ofereixen les 25 especialitats instrumentals als 500 alumnes de què disposa la institució. Són alumnes de totes les edats, des dels 15 mesos fins a majors de 65. Cadascú pot seguir el seu itinerari i aprendre al seu ritme”. Roser Ortigosa, mare d’un alumne: “ens vam plantejar apuntar-lo a alguna activitat extraescolar i el meu marit va pensar en la música. Quan llegeixes la importància de la música en l’aprenentatge d’altres matèries no tens cap dubte: la música facilita la comprensió d’altres assignatures. Ens vam plantejar apropar-lo a l’àmbit cultural. En el seu cas el tema del cant li costava més, que és com comencen aquí, però un cop van arrencar amb la roda d’instruments li va encantar”.

x