Neix el Comitè de Defensa de la República d’Olot

Aquest dimecres va tenir lloc la primera assemblea informativa per la creació d’un CDR propi a Olot. L’organització ciutadana neix en paral·lel a l’Assemblea en Defensa de la Llibertat a la Garrotxa amb l’objectiu d’augmentar l’activitat del col·lectiu independentista a la capital de comarca. Es constituirà oficialment en les properes setmanes.

Els Comitès de Defensa de la República van sorgir els mesos previs a l’1 d’octubre de 2017 en moltes poblacions catalanes amb l’objectiu de garantir la celebració del referèndum d’autodeterminació. Són organitzacions assembleàries que han tingut continuïtat, implicades en les diverses mobilitzacions independentistes posteriors a la jornada de votació.

A la comarca aquest moviment s’ha articulat fins ara a través de l’ADL Garrotxa, l’Assemblea en Defensa de la Llibertat. Amb l’objectiu d’intensificar  l’activitat a la capital de comarca, s’ha impulsat la creació d’un CDR a Olot. Aquest dijous ha tingut lloc l’assemblea fundacional al Casal del barri de Bonavista. En les properes setmanes l’entitat es constituirà oficialment i es donarà a conèixer amb reunions en altres barris de la ciutat. Segons ha explicat l’entitat via xarxes socials, l’ADL Garrotxa continuarà existint de forma paral·lela, com a punt de trobada dels CDR garrotxins.

 

x