L’Escola d’Art d’Olot renovarà els lavabos i millorarà el paviment durant aquest estiu

L’Escola d’Art engegarà el mes de juny una nova actuació de millora al seu edifici. Les obres de 150.000 euros finançades per l’ajuntament consistiran en renovar els lavabos del primer pis i de la planta baixa, i una millora de part del paviment. Per la seva banda, la Generalitat destina 250.000 euros per la renovació de la instal·lació elèctrica i l’adequació de l’edifici.

L’Escola d’Art tornarà a fer obres aquest estiu. El consistori ha donat llum verda a la renovació de dos lavabos de la planta baixa i del primer pis i la millora d’una part del paviment. Els treballs tindran un cost d’uns 150.000 euros i hauran de fer-se en un període de temps molt ajustat, s’estima que des de juny fins al setembre, abans d’iniciar el nou curs.

Toni López, director Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot: “A la planta baixa és una urgència que hi havia des de fa molts anys. Aquest lavabo té un recorregut de desaigües molt gran fins al carrer i per tant no funcionen els desaigües. És un lavabo que cada mes o mes i mig queda embussat i inutilitzat. Traslladem aquests lavabos, és una operació important perquè hem d’aixecar el paviment”.

Per altra banda, la Generalitat invertirà 250.000 euros per a la renovació de la instal·lació elèctrica i l’adequació de l’edifici. La idea de la direcció és la de posar l’edifici al dia en aquests dos propers cursos.

Toni López, director Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot: “Tothom voldria tenir una escola nova. No és el moment, penso jo, per fer una escola nova de 8-9 milions d’euros per 400 alumnes. Sincerament el país té altres necessitats. […] Ara volem millorar les condicions de seguretat de l’escola, tenim vida per uns quants anys. Si algun dia som rics al país podem demanar una escola nova”.

De cares a l’any que ve les millores es centraran en substituir els sistemes de calefacció, incorporar una caldera nova i complir el control de qualitat en relació a la instal·lació elèctrica. Una altra actuació important prevista enguany pel Departament d’Ensenyament són les obres de reforma a la teulada de l’Escola Malagrida.

x