Més de mig miler de nens i nenes ompliran de música el Pavelló d’Esports d’Olot amb el Cantània

Diumenge arriba el concert més multitudinari de l’any a la Garrotxa: és el Cantània, on hi participen més de mig miler de nens i nenes de les escoles de la comarca. Serà al Pavelló d’Esports d’Olot, i és una via perquè els més petits també siguin actors principals de la cultura a la Garrotxa.

El pavelló municipal d’Olot es tornarà a omplir de gom a gom aquest diumenge, i ho farà per una activitat que no té res a veure amb l’esport, sinó amb la cultura. És el Cantània, l’espectacle que aquest 2018 coordina a dinou escoles diferents de la Garrotxa per desenvolupar un macroconcert, on els protagonistes són el més de mig miler d’alumnes dels diferents centres que hi participen. Es tracta d’un projecte nascut a l’Auditori de Barcelona, i que va arribar fa tretze anys a la comarca de la mà de l’Institut de Cultura i l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, perquè permetia desenvolupar tres àmbits imprescindibles per fer cultura.

Xarli Reixach, tècnic de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot: “Una de les potes de la cultura són els espectadors; la segona és la gestió i producció de l’espectacle en general; i la tercera és la d’actors, que fomenta l’esperit participatiu de les persones, i en aquest cas dels nens”.

Enguany, els alumnes interpreten la cantata ‘Partícules’, escrita pel dramaturg Sergi Belbel i composta per Lluís Vidal, i que explica l’origen i l’evolució de l’univers. Comptarà amb una orquestra en directe acompanyat del cor de veu dels alumnes. Un treball imprescindible perquè Catània sigui possible és la feina dels professors, que preparen els alumnes pel concert.

El concert tindrà lloc aquest diumenge 13 de maig, a partir de les sis de la tarda al Pavelló d’Esports i amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa.