Les obres del nou vial de Santa Pau començaran en menys d’un mes al pàrquing de Can Jordà

L’inici de les obres del vial peatonal i per a ciclistes de Santa Pau, que connectarà el barri de Can Blanc amb els sectors més turístics del municipi, la Fageda i el volcà Santa Margarida és imminent. A la última reunió amb els tècnics del Departament i el Parc Natural, el consistori santapauenc va acordar que arrancaran entre principis de maig i finals de juny, pel sector de l’aparcament de Can Jordà.

Tot i estar adjudicada des de finals de l’any passat, errors en els tràmits d’expropiació dels terrenys han endarrerit més de tres mesos les obres del bicicarril de Santa Pau, que ja estan a punt de començar. La falta de govern a Catalunya, sota l’aplicació de l’article 155, tampoc n’ha facilitat els tràmits burocràtics.

Fa pocs dies va tenir lloc la reunió entre els tècnics de l’ajuntament del municipi, els del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que va servir per calendaritzar els treballs. Segons ha explicat l’alcalde, han d’arrancar abans del 13 de juny

A la trobada es va acordar que s’aprofitaran les setmanes de menys afluència de turistes, entre finals de maig i la primera quinzena de juliol, per començar a treballar al sector de l’aparcament de la Fageda.

El vial que s’habilitarà per a peatons i ciclistes serà de 3 km de llarg i sortirà del barri de Can Blanc, passant per l’aparcament de la Fageda fins a l’alçada de Can Xel per arribar al volcà Santa Margarida. L’Ajuntament de Santa Pau el considera una infraestructura prioritària per a garantir la seguretat de les persones que accedeixen als punts més turístics del poble, però també un valor afegit a nivell comarcal.  L’obra tindrà un cost de 654 mil euros i s’allargarà entre set i vuit mesos, de manera que el bicicarril hauria d’estar obert a principis del 2019.