El Robolot 2018 farà la presentació mundial d’un software

Des de demà i fins diumenge Olot es convertirà en la referència educativa de la robòtica didàctica a Catalunya. L’edició d’enguany, la 17a, acollirà la presentació mundial d’un nou software de programació creat per un equip d’experts internacionals que estan treballant a la Residència Faber.

La 17a edició del Robolot segueix creixent. Aquest any més de 150 docents de tota Catalunya participaran a la Jornada d’Intercanvi d’Experiències de demà al Casal Marià d’Olot, una xifra que dobla la de l’any passat. L’objectiu és que puguin compartir experiències d’èxit que siguin útils per a experts en robòtica didàctica i STEAM, i també per als professors que es volen iniciar. El Robolot d’enguany també acollirà una presentació mundial. Es tracta d’una eina revolucionària del món de la robòtica educativa: un software de programació gratuït que pot funcionar sobre qualsevol hardware i que els programes funcionen de forma autònoma dins la placa, sense necessitat d’estar connectats a l’ordinador. Una eina revolucionària que han desenvolupat un equip d’enginyers internacionals que estan fent una estada a la Residència Faber. Els estudiants protagonitzen la resta de propostes. Hi ha programats 5 tallers diferents per a nens de 7 a 12 anys. El taller d’Impressió 3D és el que més interès ha generat. També han creat expectació els concursos del diumenge, que comptaran amb 3 categories noves: el concurs Scratch, el de projectes robòtics i el de Robots impresos i 3DBots.