El Robolot 2018 deixa petit el Casal Marià durant la Jornada d’Intercanvi d’Experiències

Aquest cap de setmana Olot és un dels epicentres mundials de la robòtica didàctica. La 17a edició ha estat marcada per un creixement de la participació a tots els nivells. Sobretot s’ha pogut veure a la Jornada d’Intercanvi d’Experiències del Casal Marià, on per primer cop es van haver de tancar les inscripcions per assistir-hi degut a l’aforament del local. El Robolot també innova cada any en les activitats per als més menuts fent que qualsevol persona, de qualsevol edat, tingui el seu espai en aquest projecte.

La robòtica educativa es fa un nom a Olot. La ciutat acull any rere any el Robolot, un projecte iniciat l’any 2002 i que, amb l’esforç de tot l’equip i l’empenta i il·lusió dels participants, ha anat creixent cada any fins a convertir-se en una referència en aquest àmbit a nivell mundial. A cada edició que passa és més evident que la tasca que fa Robolot Team es veu recompensada amb una participació que comença a desbordar-se. S’ha vist durant la primera conferència, possiblement la més esperada. El Casal Marià ha acollit la presentació d’una eina revolucionària al món de la robòtica educativa. MicroBlocks és un software de programació que pot funcionar sobre qualsevol hardware i sense estar connectat a l’ordinador. L’èxit ha estat tant que, per primer cop en 17 anys de trajectòria, ha hagut gent que s’ha quedat sense poder inscriure’s a la Jornada d’Intercanvi d’Experiències. Una presentació que posa en valor el Robolot pels lligams que ha anat creant al llarg del temps i que l’han fet arribar arreu del món. Però el Robolot és també un projecte que es fixa en els més menuts, oferint les eines, l’espai i l’atenció necessaris per a que desenvolupin els seus projectes. Ho hem pogut comprovar tant a la Sala El Torín com a la carpa instal·lada just davant la plaça de Braus. Els tallers d’impressió 3D, el Lego WeDo i el taller de programació 3DBot han estat els que més èxit han tingut entre els estudiants i també han hagut de tancar les inscripcions per haver arribat al límit de participació.

x