La Unió Esportiva Olot empata ‘in extremis’ davant l’Elx per seguir un any més a Segona Divisió B (2-2)

L’última jornada del grup 3 de Segona Divisió B ha enfrontat la Unió Esportiva Olot amb l’Elx, que arribava segon classificat. Els olotins han vist com els d’Alacant s’avançaven dues vegades al marcador. Però, un gol de Barnils a l’últim sospir ha significat el 2-2, la permanència i una festassa a l’Estadi Municipal amb més de 1.800 aficionats.

La fan zone, la celebració del títol de les fèmines i la sacada d’honor per part de Pere Ribes feien somiar amb una tarda històrica a l’Estadi Municipal. L’Olot rebia l’Elx, que visitava la Garrotxa amb l’objectiu d’assegurar el subcampionat de lliga. Primera part on es palpava la importància del partit, amb els dos equips fent mèrits per inaugurar el marcador. La més clara seria pels blanc-i-verds, Sory es quedava sol davant Ginard, però el mallorquí li guanyava la partida. A partir d’aquí les més clares tindrien segell olotí. Sobretot la d’Albert Blázquez, a les acaballes del primer temps. Centrada xut del besaluenc que desvia Vallejo amb la punta dels dits. 0-0 al descans i tot per decidir al segon temps.

A la represa l’Olot seguia arribant amb claredat a l’àrea dels d’Alacant. Com és el cas de la doble ocasió d’Héctor Simón al 68’. Però la pissarra de l’Elx tenia amagada una jugada des de la cantonada que per un moment va emmudir l’Estadi Municipal. Era el minut 70’ i tot es posava coll amunt però l’equip de Garrido seguia creient. I quan creus és quan el futbol et torna el que t’ha robat en alguns partits, la sort. Marc Mas buscava a Cosme al punt de penal en una contra liderada per Roger Barnils, però la pilota impactava en Primi i acabava al fons de la xarxa. L’empat apropava a l’Olot a l’objectiu. Però al minut 84’, Sory li robava la cartera a Jose que era l’últim home, el davanter d’Elx aprofitava l’autopista per congelar l’Estadi Municipal amb l’1-2. L’afició seguia creient en l’empat. Barnils, un dels més creients, avisava a Vallejo amb una rematada de cap que acabaria al pal. Alberto Toril també ho provava amb un mà a mà que desviava Vallejo i allà estava Roger Barnils, per deixar la seva signatura en una tarda que ja queda per la història del club. 2-2 que feia embogir l’Estadi Municipal en un final de partit apoteòsic.

Raúl Garrido, entrenador de la Unió Esportiva Olot: “Xop de felicitat, d’haver complert un somni, crec que era molt difícil tot el que ha passat des que vaig arribar, i bé molt feliç, és una sensació indescriptible. Em quedo amb la gent, aquest és un club de la gent”.

L’empat fa que l’Olot tanqui la lliga en quinzena posició amb 43 punts, per davant de Llagostera, Formentera, Atlético Saguntino, Peña Deportiva i Deportivo Aragón. Sobre la gespa de l’Estadi Municipal es van viure moments màgics entre aficionats, jugadors, cos tècnic, junta directiva i treballadors del club. Va ser el moment d’alliberar la tensió acumulada durant la temporada i tancar la lliga per la porta gran. L’Olot seguirà a bronze una temporada més.

x