La Vall de Bianya celebra la seva festa major amb la tradicional sembrada de confits

És temps de festes majors i aquest cap de setmana La Vall de Bianya ha celebrat la seva. Un any més la festa ha durat dos dies, i enguany han hagut de modificar alguns actes sobre la marxa, ja que la pluja es va convertir en la convidada inesperada d’última hora.

Tot i així, el diumenge al matí es va poder celebrar sense problemes la sembrada de confits. I és que és una tradició del poble que aconsegueix aglutinar persones d’arreu de la comarca en aquesta festa històrica.

De fet, per aquesta sermbrada de confits tothom hi va ben preparat, i és que els assistents van amb bosses de plàstic per anar recollint els confits i caramels que es van llençant. I si algú no porta bossa, sempre hi ha qui en porta una de més. Això sí, uns dels encarregats d’escampar els confits són l’hereu i la pubilla del municipi. Eduard José i Gemma Planagumà van ser escollits com a hereu i pubilla de la Vall de Bianya 2018, el dissabte a la tarda. La música a càrrec de la cobla-orquestra La Rosaleda van marcar la fi d’aquest cap de setmana festiu, amb sardanes i concerts.