L’Ajuntament d’Olot obre una convocatòria d’ajuts per promoure el lloguer d’habitatges per a estudiants

A Olot hi ha una mancança important de pisos de lloguer reconeguda per tots els sectors, des dels econòmics fins la mateixa administració. Precisament l’Ajuntament de la ciutat està promovent diferents accions encaminades a contribuir en desencallar aquesta situació. Un dels col·lectius que es troba amb problemes d’habitatge són els estudiants.

A Olot hi ha joves que venen de fora per estudiar a la ciutat i no troben habitatge de lloguer i assequible. Aquest és un problema que es ve repetint des de fa un temps i que suposa un impediment per captar jovent. En aquesta línia l’Ajuntament d’Olot acaba d’obrir una convocatòria per promoure el lloguer d’habitatges per estudiants i que restarà oberta fins el 31 d’octubre.

El regidor d’Habitatge, Jordi Alcalde, concreta que els “ajuts destinats al propietari per aquells alumnes que estiguin matriculats als instituts d’Olot i per estudiants que vulguin quedar a viure durant la setmana hi haurà una ajuda addicional de 100 euros. També donarem una ajuda addicional de 800 euros per aquells habitatges que estiguin al Nucli Antic i els propietaris que vulguin fer alguna reforma”

L’objectiu és que aquells alumnes que es matriculin ara ja puguin accedir a un habitatge de cara al curs vinent. L’any passat es van posar al mercat dos pisos. Alcalde ha concretat que enguany hi ha més demanda i, per tant, espera que es puguin tancar més operacions. Des del consistori es posa en contacte el propietari amb els estudiants per tal que arribin a un acord. Ambdues parts simplement han d’aportar la documentació bàsica per poder tramitar les ajudes. Ara bé, aquest 2018 si l’habitatge està dins el Nucli Antic rebrà una ajuda addicional de 800 euros per adequar algun punt de l’habitatge.