Ensenyament decideix no suprimir una de les dues línies de P-3 de l’Escola Malagrida d’Olot el curs 2018-2019

El Departament d’Ensenyament no suprimirà una de les dues línies de P3 de l’Escola Malagrida el curs 2018-2019. Les preinscripcions més elevades del previst han confirmat la necessitat de la línia que es preveia eliminar per motius demogràfics. La decisió es va confirmar en una reunió aquest dilluns amb el Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga.

El 13 d’abril va començar el període de preinscripció a les escoles públiques, que en la seva oferta inicial de places preveia una línia menys a l’escola Malagrida d’Olot, tenint en compte el descens de la natalitat que s’ha produït a tot Catalunya.

Aquestes setmanes s’han viscut amb cert neguit a la ciutat, pendents de si les dades de preinscripció permetrien mantenir o no les places actuals. Finalment així ha estat. Les preinscripcions es van tancar el 24 d’abril amb 35 vacants, moltes menys que aquest curs, amb 68. Un augment inesperat de la demanda a tota la ciutat i en especial a l’Escola Malagrida, on s’ofertaven 22 places i s’han inscrit 41 famílies. Únicament vuit famílies, que havien demanat com a primera opció l’Escola del Morrot, d’una sola línia, s’han quedat sense plaça. També hi ha influït que 18 famílies de municipis propers a Olot hagin optat per escolaritzar els seus fills a la ciutat i que, per contra només 6 hagin escollit centres de poblacions veïnes. Amb les dades sobre la taula l’Ajuntament d’Olot ja va manifestar fa uns dies la seva voluntat de mantenir les 15 línies de P3 que té actualment la ciutat. La decisió, però, estava en mans del Departament d’Ensenyament, que aquest dilluns va confirmar-ho en una reunió amb el Regidor d’Educació, Pep Berga.

Pep Berga, Regidor Educació Aj. Olot: “La bona notícia crec que, tret d’aquestes vuit famílies que caldrà reubicar, la resta de famílies tindran plaça a l’escola que han escollit com a primera opció. Estic molt content de com ha anat tot”

El mateix vespre de dilluns, després de la reunió, Berga va comunicar la decisió al director de l’Escola Malagrida, Jordi Ferrarons, que considera que l’acord amb el Departament esperona al centre a continuar en la mateixa direcció.

Jordi Ferrarons, Director Escola Malagrida Olot: “És una molt bona notícia per tota la comunitat educativa, docents, famílies… ens reforça la línia educativa que estem seguint amb el projecte Som Música i Escola Nova 21”

Les famílies afectades que van mobilitzar-se després de conèixer la intenció del Departament d’Ensenyament també han seguit amb preocupació el procés. Ara celebren que s’hagi fet marxa enrere i consideren que va ser arriscat eliminar una línia abans de confirmar les xifres.

Eloi Domínguez, Vicepresident AMIPA Escola Malagrida Olot “Des de l’AMIPA de l’escola estem molt contents perquè finalment després de l’alarma que hi havia hagut es mantingui la línia. El que ens semblava arriscat i s’ha demostrat que ho era, era tancar preventivament una línia abans de les preinscripcions. Les xifres demostren que la previsió era una i la realitat ha estat una altra”

En aquest cas, segons el consistori, han estat els números i no la pressió dels pares el que ha fet decantar la balança. En aquest sentit, creu que s’ha creat una polèmica errònia perquè  Ensenyament ha d’ajustar sempre l’oferta a les necessitats.

Pep Berga, Regidor Educació Aj. Olot: “De vegades es monten debats equivocats per intentar situar aquest tipus de pol·lèmiques en les retallades”

Les previsions del Departament d’Ensenyament sí que han estat correctes a secundària i la preinscripció confirma que el curs 2018-2019 hi haurà dues més de 1r d’ESO que aquest curs a Olot, una a l’institut Montsacopa i l’altra al Bosc de la Coma.