L’ÉsDansa 2018 posarà l’accent en promoure el diàleg entre la dansa i la música i ofereix 190 hores de tallers

El festival ÉsDansa de les Preses ha donat a conèixer les principals propostes per aquesta 36a edició. Una vegada més focalitza els esforços en donar una visió de futur al món de la dansa d’arrel tradicional nacional i internacional.

Promoure el diàleg entre la dansa i la música. Aquest és el principal objectiu del festival que aposta per promoure el treball en comú de les companyies i els col·lectius que arriben d’aquests dos mons a través de propostes gairebé inèdites. Un d’ells serà l’espectacle inaugural amb l’Esbart Sant Martí i la banda La Lira Ampostina. El diàleg també es completa amb la Factoria Mascaró amb un grup d’havaneres, l’Espingari. En aquesta mateixa línia també destaquen dos noms: la música folk de Joana Gomila i el moviment gestual de Lali Ayguadé.

El director del festival, Jordi Fosas, ha posat èmfasi en l’oferta de tallers d’aquest any. “Són 190 hores de formació, més que l’any passat. Sobretot perquè el Petit és Dansa incrementa les línies. Focalitzem el treball en diferents tipus d’edat. Seguirem amb l’ÉsDansa Jove, tota aquesta part de formació i ballar per joves de 13 i 16 anys. I també tota la part formativa per adults, ja estan obertes les inscripcions i focalitzat en dos noms: Manuel Cubeles i Aureli Campmany”.

Enguany els espectacles internacionals estaran representats per la República Turca del Nord de Xipre, El Salvador i Mongòlia, que compartiran protagonisme amb Xile i Indonèsia. Aquesta proposta destaca que es podran ballar i veure ballar dues danses considerades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, una dansa d’Indonèsia i una altra de mongola.

L’EsDansa d’aquest any es celebrarà del 20 al 26 d’agost a les Preses.