Surten a la llum els primers fascicles del segon volum de la col·lecció gràfica de ‘L’Abans’ d’Olot 1960-1990

Un grup d’olotins està treballant en el segon volum de la col·lecció L’Abans i recopilar gràficament la història d’Olot de les dècades dels 60, 70, 80 i 90. Els fascicles s’acaben de posar a la venda i la col·lecció s’allargarà 50 setmanes fins a completar el volum.

L’Abans és una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats. Recull la memòria i la fotografia història dels pobles de Catalunya i les Illes Balears entre el final del segle XIX i el segon terç del segle XX. A Olot ha començat a comercialitzar-se el segon volum, que recull el material gràfic entre els anys 1960 i 1990. És una obra de diferents persones, una obra coral que ha comptat amb Juli Clavijo, Jordi Espadalé, Jesús Gutiérrez, Joaquim Monturiol, Josep Murlà, Dolor Rosa, Joan Sala, Raimond Viñolas i amb Mireia Montbardó com a documentalista i autora dels peus de fotografia.

El president del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca -PEHOC-, Jesús Gutiérrez, apunta que “l’objectiu de l’Abans és que, a partir d’aquestes imatges que a vegades no se li donen la importància que tenen, podem aportar un granet de sorra per refer i reconstruir la memòria col·lectiva. Són imatges que a vegades les tenim en una capça de sabates i hi tenim fotos de festes de barri, trobades… aparentment no signifiquen res però tenen un gran valor quan les posen en el context general”.

El volum consta de 824 pàgines amb unes 1.000 fotografies i s’edita en 50 fascicles de periodicitat setmanal.  La documentalista en cap del volum, Mireia Montbardó, reconeix que “és curiós que les fotografies dels anys 80, que ja són en color, encara no es valoren prou. Les dels 80 també són importants per remarcar aquesta història, encara que siguin en color”.

Els autors del volum demanen que les persones que tinguin fotografies que puguin ser d’interès que es posin en contacte via telefònica a través del telèfon 659990520