La Garrotxa és la segona comarca gironina amb el millor Índex de Competitivitat Territorial

La Garrotxa s’ha situat en el 14è lloc de l’Índex de Competitivitat Territorial, la seva millor posició des de l’any 2014, quan es va començar a calcular aquest índex. Respecta a les comarques gironines és segona darrere el Gironès. La Garrotxa destaca en àmbits com la sostenibilitat social, la innovació i desenvolupament tecnològic, i els serveis avançats.

L’Índex de Competitivitat Territorial FEGP proporciona la posició de cada una de les 42 comarques catalanes en relació a un rànquing global de competitivitat. Determina la posició en base a les condicions que ofereix el territori per afavorir la competitivitat de l’activitat econòmica del territori. Bé, doncs en aquest Índex, la Garrotxa ocupa la posició 14, la millor des de que es calcula. Això la situa com la segona comarca gironina darrere del Gironès. El resultat surt d’un anàlisi de 10 factors que són relatius i es posen en relació a la dimensió de la comarca. En el cas de la que ens ocupa, la Garrotxa, els àmbits en els quals més destaca són la sostenibilitat social, la innovació i desenvolupament tecnològic i els serveis avançats. En un terme mig es troba la sostenibilitat mediambiental i el volum de mercat. Les posicions més baixes són els recursos humans, les infraestructures i les comunicacions, la disponibilitat de sòl per activitat econòmica, la facilitat d’accés als mercats i a la informació, i el dinamisme empresarial.