El barri de Sant Miquel portarà a terme cinc actuacions aquest 2018 en el marc del PIAM

El Consell del Barri de Sant Miquel ha decidit cinc actuacions per aquest 2018, emmarcades en el Pla Integral d’Accions de Millora del barri. Són la reordenació del carrer Pare Antoni Soler, l’enllumenat del camí entre Sant Miquel i el Morrot, un mirador al carrer Sant Miquel, un nou camp de futbol i intervencions artístiques al paisatge urbà.

Els veïns del barri de Sant Miquel han decidit  al Consell de Barri les propostes que volen tirar endavant aquest 2018, en el marc del PIAM. S’ha fet a través d’un procés participatiu i del pressupost de 150.000 euros han sorgit cinc propostes.

Per una banda, es destinaran 20.000 euros a la millora peatonal de l’eix Avinguda Girona-Carrer Pare Soler. Es reordenarà l’espai comprès entre la plaça del Carme i la ronda Sant Bernat passant de dos sentits de circulació a només un de sortida cap a l’avinguda Girona.

Pep Berga, regidor responsable PIAM Sant Miquel: “Aquesta acció sortia amb l’objectiu de dignificar l’entrada del barri de Sant Miquel. Quedarà com un carril únic, incorporarem arbrat en aquest carrer. Per tant serà una entrada agradable al barri de Sant Miquel o una sortida agradable del nucli antic”.

 Les altres quatre actuacions consisteixen en la construcció d’un mirador al carrer Sant Miquel, a l’espai que ocupaven dos habitatges que es van enderrocar per decisió del propi Consell de Barri. Un parell d’arquitectes s’encarregaran de redactar el projecte que tindrà un cost estimat d’uns 50.000 euros.

També s’il·luminarà el camí entre els barris de Sant Miquel i el Morrot. S’instal·laran 28 punts de llum entre els prop de dos quilòmetres del camí, per un valor 32.000 euros.

Per altra banda, el Consell de barri ha decidit construir un nou camp de futbol amb un pressupost de 24.000 euros. El que es va construir l’estiu passat ha generat molèsties entre els veïns, per la proximitat del camp als domicilis.

Jordi López, tècnic Consorci d’Acció Social Garrotxa: “A mi m’agradaria destacar aquesta solidaritat de Sant Miquel amb la resta de la ciutat. Estem parlant d’un camí intervolcànic que uneix dos barris, una zona esportiva que també hi va molta gent dels dos barris a jugar, i el tema del mirador, són accions per a tota la ciutat”.

Per últim, durant el segon semestre d’enguany es realitzaran intervencions artístiques per millorar el paisatge urbà, donant continuïtat a la iniciativa Womart desenvolupada a la façana del Museu dels Sants.

x