Cantània, un projecte cultural i formatiu per als nens i nenes de la Garrotxa

Diumenge passat el Pavelló Firal d’Olot acollia el Cantània de la Garrotxa, un espectacle formatiu i musical amb la participació de les escoles de la comarca. Hem volgut saber què hi ha al darrera d’aquest projecte, que ja té 29 anys de vida i que requereix molts mesos de preparació als centres educatius.

És un projecte que prové de l’Audiori de Barcelona, que produeix una cantata i l’exporta a les escoles de tot Catalunya, l’estat espanyol i també altres països europeus. És una producció completa com a espectacle de cant i també a nivell formatiu. Suposa un gran aprenentatge per prop de 600 nens de 3r, 4rt o 5è de primària de les escoles garrotxines que hi participen. Els mestres de música fan una formació prèvia per poder preparar la cantata durant les seves classes de música. També es prepara un vestuari per donar color i moviment a l’espectacle. Només es fa un únic assaig una hora abans de començar.

Xarli Reixach, Tècnic Institut Municipal Educació Olot: “A més dels nens i les nenes, el pal de paller són els mestres que lluiten perquè el dia de Cantània sigui molt especial”