El CB Garrotxa Santjoanenc valora com a “mèrit” les sis temporades consecutives a Primera Catalana

El Club Bàsquet Garrotxa Santjoanenc va baixar de categoria el passat cap de setmana, després de sis temporades a Primera catalana. Des de l’entitat lamenten el descens, però consideren que l’experiència viscuda a la màxima categoria amateur ha fet créixer el bàsquet a la comarca. En principi, Xevi Sala no seguirà al capdavant de l’equip sènior.

La derrota per 83 a 66 a la pista del Cabrera, combinada amb la victòria del Sarrià i el Santa Eugènia, confirmava el descens del Club Bàsquet Garrotxa Santjoanenc. L’equip blanc-i-negre no s’escaparà de les tres darreres posicions de la classificació, en una temporada plena de lesions i baixes inesperades per la sortida de jugadors cap a la categoria EBA, com Blake Burgess o Roger Serra, que ha trastocat els plans inicials de l’equip. Amb el descens, el Garrotxa Santjoanenc perd per primer cop en sis temporades l’oportunitat de jugar a la màxima categoria catalana. El mateix club considera un “mèrit” haver jugat a Primera durant tants cursos consecutius, i ha enriquit el bàsquet comarcal.

Josep Maria Danés, membre de la junta directiva del CB Garrotxa Santjoanenc: “Ha estat positiva per molts aspectes: s’ha portat molta gent, molts seguidors…som dels primers equips que han portat americans a Catalunya, s’ha viscut molt bon ambient”.

 

Tot aquest bagatge permet que el club disposi d’una bona base, i sobre aquests fonaments, plantejar-se mantenir el nivell competitiu en la Segona catalana per tornar a pujar a Primera.

Xevi Sala, entrenador del CB Garrotxa Santjoanenc: “El nostre sub-21 ha quedat campió de Girona, tenim una base forta…al baixar de categoria ens anirà bé per fer una millor integració”.

 

Això sí, l’intent serà, probablement, sense Xevi Sala, que ha anunciat la voluntat de no continuar al capdavant de l’equip sènior masculí.

Xevi Sala, entrenador del CB Garrotxa Santjoanenc: “En principi no, però les circumstàncies van fer que continués jo. Sempre he estat un home de club i estic a disposició del que demani la junta, però la intenció és no seguir”.

El Club Bàsquet Garrotxa Santjoanenc disputarà l’última jornada de lliga aquest dissabte, al Pavelló Municipal de Sant Joan les Fonts a partir de tres quarts de set de la tarda contra el Sarrià; l’equip buscarà la victòria, en el que vol ser el millor comiat possible a les sis temporades consecutives disputades a Primera Catalana.

x