Diumenge acaba la votació dels primers pressupostos participatius d’Olot

Del 5 al 20 de maig es poden votar els primers pressupostos participatius d’Olot, que destinaran 100.000 euros a les accions que triïn els olotins per millorar els seus barris. Hi poden participar telemàticament els majors de 16 anys que visquin als barris 5 barris de la ciutat que van escollir-se per sorteig per aquest any: Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc.

Falten quatre dies perquè finalitzin les votacions dels primers pressupostos participatius d’Olot. Més de 9 mil veïns, dels barris de Bonavista, Les Fonts, Pequín, Sant Roc i el nucli de Batet, estan cridats a votar per via telemàtica quins dels 15 projectes finalistes escullen per millorar la zona on viuen amb una inversió total de 100.000 euros. L’equip de dinamització de la iniciativa de participació, que lidera la cooperativa Resilience Earth, ha treballat en els darrers mesos la recollida de propostes amb diferents trobades amb els veïns. En l’última fase del procés, la de les votacions, és important informar degudament a la ciutadania per tal de facilitar el tràmit, que només es pot fer a través d’Internet. Les dinamitzadores continuaran amb aquesta tasca durant el cap de setmana i acompanyaran aquelles persones que tinguin dificultats per accedir a la xarxa. Aquest dijous ho faran de la carretera del Triai a les Fonts i dissabte a la zona de Sant Roc. Diumenge, en la darrera jornada de votació, s’han previst activitats diverses als diferents barris. La setmana vinent donaran a conèixer les propostes més votades, amb la previsió d’executar-les durant l’any 2018. Poden participar a la votació fins diumenge tots els majors de 16 anys residents als barris escollits. En cas de dubte també es pot contactar amb l’Ajuntament per telèfon al 972 27 91 01.