Manifestació a Olot per demanar l’alliberament dels Jordis després de 7 mesos a presó preventiva

Aquest dimecres 16 de maig es complien 7 mesos de l’entrada a presó dels líders de les entitats sobiranistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Aquest dimecres a la tarda un centenar de garrotxins es van concentrar davant l’Ajuntament d’Olot per demanar el seu alliberament.

Cada dilluns fins que surtin de la presó, les entitats i partits sobiranistes mantenen el compromís de concentrar-se a les portes de l’edifici consistorial d’Olot per demanar l’alliberament dels polítics i líders sobiranistes empresonats. Ahir era dimecres i també ho van fer. Ja fa 7 mesos, 212 dies, que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, van entrar a la presó madrilenya de Soto del Real. Un centenar de persones van participar a la mobilització en record seu, que va comptar amb la lectura d’un poema per part de l’activista cultural Joan Fluvià. Als parlaments, l’alcalde d’Olot, membres de les entitats sobiranistes i l’Assemblea en Defensa de la Llibertat a la Garrotxa van exigir el seu alliberament una vegada més. Els representants d’ANC i Òmnium a la Garrotxa també van valorar la investidura de Quim Torra com a President de la Generalitat. Durant l’acte també es va fer referència al jove garrotxí detingut aquest dimecres per haver participat al tall de les vies de l’AVE a Barcelona durant l’aturada de país del 8 de novembre.

x