Neix a Olot la iniciativa ‘Bàsquet a les places’ com a eina de cohesió social

A partir de demà comença el projecte Bàsquet a les places. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Àrea d’Esport i Lleure de l’Ajuntament d’Olot impulsen aquesta iniciativa per fer arribar aquest esport al màxim nombre de persones.

Amb l’objectiu d’unir infants, joves i adults al voltant del bàsquet sense tenir-ne en compte la procedència, arrenca el projecte ‘Bàsquet a les places’ pensat i organitzat pels entrenadors del Club Bàsquet  Vall d’en Bas. Pretén unir a persones que comparteixin l’amor per aquest esport a diferents espais de la ciutat. Aquest vincle de superació, integració i cohesió social que es forma al voltant d’una cistella i una pilota es vol aprofitar com a eix d’unió per una futura relació. Que el bàsquet serveixi com a eina integradora i ajudi a millorar la convivència en aquests espais comuns. Una iniciativa que neix per promoure valors com l’esforç, la disciplina i el treball en equip i així, fer que els participants es mostrin tolerants i respectuosos amb l’entorn i la diversitat social i cultural. Evidentment també serà útil per a promoure aquest esport als més menuts. Serà una manera fàcil de fer-los aprendre les normes bàsiques del bàsquet i, en el cas d’aquells que ja hi juguen, ajudar-los a desenvolupar les seves qualitats. Aquesta iniciativa començarà diumenge a la pista de Bonavista i continuarà durant tres diumenges a les places de Sant Miquel (27 de maig), Pla de Dalt (3 de juny) i la pista exterior del Pavelló Municipal (10 de juny). Una activitat matinal, entre les 10 i les 12 del matí, i gratuïta.