Tres joves de la Garrotxa promouen el primer ‘retir per emprenedores’ per crear un grup de treball per afrontar nous reptes

Un grup d’emprenedores de la Garrotxa és a punt de crear un projecte que vol ser un punt de trobada que permeti resoldre dubtes i adquirir coneixements a través de l’experiència de les participants. Promouen una trobada de dos dies per aprendre, adquirir recursos d’emprenedoria i gaudir d’un temps de desconnexió. Això sí, d’entrada és obert només a dones emprenedores.

La Clara, l’Anaïs i l’Anna són tres dones emprenedores. La Clara té una empresa de lettering, l’Anaïs es dedica a la comunicació digital i organitza esdeveniments i l’Anna regenta una casa de turisme rural. Tenen objectius diferents però els mateixos reptes, inquietuds i preocupacions.

I és que els emprenedors han d’afrontar molts reptes ja molt abans de plantejar-se qualsevol tipus de negoci. Per tal de fer un front comú la Clara, l’Anna i l’Annaïs s’han unit per posar en marxa el que han anomenat ‘retir per emprenedores’.

Clara Bayona explica que  “aquest espai vol ser un entorn on posar en comú totes les dificultats que comporta l’emprenedoria i el fet de treballar soles. Creiem que el fet de crear una comunitat de dones emprenedores pot ser molt útil per aprendre les unes de les altres. Hem volgut plantejar un entorn on es doni aquesta situació.”

Bayona reconeix que la principal dificultat és fer front a tots els reptes que suposa obrir un negoci, des de comunicació i màrqueting passant per la comptabilitat fins a la creació i comercialització del producte. Considera que és difícil conèixer en profunditat tots aquests àmbits i que l’espai de trobada pot facilitar l’aprenentatge.

L’Anna es troba en la mateixa situació. Necessita poder resoldre dubtes que li apareixen alhora de fer front als reptes del seu negoci. Des de Turisme Garrotxa es dona suport als associats però té necessitats que no estan cobertes.

L’Anna Casals explica que “sobretot la manca d’ajuda en lleis, falta algú que les tingui molt clares per saber què pots fer i què no. Per nosaltres és molt feixuc haver d’agafar les lleis. Necessitem saber fins on podem arribar. Parlar amb altre gent ens pot ajudar per solucionar-ho”

Per l’Anna aquest espai els permetrà donar-se a conèixer i divulgar totes les activitats que organitzen a la casa de turisme rural que regenta.

Un dels objectius del retir per emprenedores és crear un espai de diàleg i intercanvi de coneixements que permeti corregir pràctiques i aprendre unes de les altres. Una trobada que serà, això sí, exclusivament adreçada a dones…

L’Anaïs Murlà diu que “ens hem d’ajuntar i ajudar nosaltres mateixes. Per crear una comunitat perquè a vegades anem molt perdudes. Els homes també tenen els mateixos problemes però tenen una manera d’enfocar l’emprenedoria d’una manera diferent. Nosaltres necessitem treballar més en equip i ens trobem més soles”

La trobada es farà els dies 13 i 14 de juny a Cal Carreter, a Mieres. Per a més informació i reserves es pot fer la inscripció al web o al carreu electrònic que ha creat per la ocasió. Seran dos dies per compartir, participar en tallers i activitats. El primer dia comptarà amb una conferència a càrrec de Txell Costa. El projecte rep el suport de l’Ajuntament de Mieres i de Turisme Garrotxa. L’alcalde del poble i una representat de l’entitat han treballat amb les tres joves perquè puguin organitzar aquesta activitat.

x