Cap de setmana molt festiu a Castellfollit de la Roca, Riudaura i Maià de Montcal

Aquest és un cap de setmana molt festiu a la Garrotxa. A partir d’avui i fins dilluns, a Castellfollit de la Roca celebren la Festa de la Germandat. L’acte més destacat serà el diumenge: el poble es despertarà amb una cercavila de la seva faràndula, acompanyada dels castellers dels Xerrics d’Olot, els Carallots de Sant Vicenç dels Horts i els Vailets de l’Empordà, al mirador de l’Església Vella. A la programació també destaquen els concerts de nit, amb Smoking Souls i Tortellinis com a caps de cartell aquest mateix divendres.

A Riudaura també celebren les Festes del Roser. Es celebra d’avui fins diumenge. Tenen un lloc destacat els actes socials com la Pujada Cronometrada al ‘Rompeculs’ de dissabte, o els àpats populars. Diumenge a la tarda, Riudaura s’omplirà per veure una de les danses més tradicionals de la Garrotxa, el ball del Gambeto, a partir de les cinc de la tarda a la plaça del mateix nom. Durant la festa també es farà públic el resultat del procés participatiu que ha dut a terme el municipi.

I també és festa del Roser a Maià de Montcal: entre el programa d’activitats, que va des de divendres fins diumenge, destaca la 7a Mostra d’Arrossos, una trobada social que tindrà lloc dissabte, i on cada vegada més persones volen mostrar les seves dots culinàries als altres veïns. També hi haurà una baixada de carretons i un repic de campanes.