Sant Feliu de Pallerols comença la festa major amb la faràndula com a segell de qualitat

Sant Feliu de Pallerols es prepara per viure la festa major, declarada festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat. Arrencarà avui, amb el pregó, i acabarà dilluns. La faràndula és un dels principals ingredients d’una festa que també podran veure a través d’Olot Televisió aquest dissabte i en directe.

Més de vint actes faran viure amb plena intensitat la festa major de Sant Feliu de Pallerols. La faràndula, protagonitzada pels cavalles, els gegants i la Mulassa seran un dels principals actors. Tant és així que aquest dissabte es podran veure en directe per Olot Televisió i per totes les televisions locals de Catalunya a través del programa ‘1món.cat’, a partir de les quatre de la tarda.

L’alcalde del poble, Joan Casas, explica que “el segell de qualitat de la festa de Sant Feliu de Pallerols són els gegants, cavallets i Mullassa, que són declarats d’Interès Nacional. Vol dir que això sol hi ha gent de tot arreu que ve expressament a veure la faràndula. La festa major ha anat canviant fins a ser una festa de carrer”.

La festa major del poble és la millor oportunitat per reunir a tot el poble, des dels més joves fins als més grans. Els actes comencen aquest divendres amb el pregó, a càrrec de dos sanfeliuencs, l’historiador Xavier Solà i l’escriptor Josep Valls. Sopar popular, demostració de balls, sardanes o el concert de Miquel del Roig són només alguns ingredients d’una festa que viu al carrer és que és totalment gratuïta.