Sant Jaume de Llierca ja té projecte d’ampliació i reforma de l’escola Les Escomes

Sant Jaume de Llierca ja té projecte executiu d’ampliació i reforma de l’escola Les Escomes. Les obres suposaran un esforç necessari per l’Ajuntament del municipi, que complementa l’aportació econòmica del Departament d’Ensenyament. El cost total és de 500 mil euros. Lavabos , canvi sala professors, despatxos.

L’estiu passat, l’actuació prevista a l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca va quedar encallada per problemes amb l’empresa adjudicatària, que finalment va renunciar a l’obra. Amb un any de retard, l’ajuntament del municipi ha rebut el nou projecte executiu a càrrec d’una altra empresa.  Preveu millores a l’interior del centre educatiu, com ara la construcció de més lavabos per als nens. El gran gruix de l’obra, però, consisteix en una ampliació d’espais molt necessària per fer front a l’increment d’alumnes que hi ha hagut en els darrers anys. Es crearà una nova sala de professors, tres noves aules i un espai destinat a la psicomotricitat.  L’obra tindrà un cost total de 500 mil euros dels quals 300 mil els aporta el Departament d’Ensenyament. Els 200 mil euros restants els aporta el consistori. L’Ajuntament de Sant Jaume ja ha aprovat el projecte, que està a exposició pública i molt aviat iniciarà el procés de licitació.  La voluntat de l’equip de govern és que les obres s’iniciïn abans que comenci el nou curs, un factor important per afectar el mínim possible el dia a dia de l’escola. Durant el primer trimestre del curs vinent continuaran els treballs a l’exterior, amb la previsió que s’enllesteixin al desembre. Durant aquest temps, l’Ajuntament vol que es delimiti molt bé el sector de les obres perquè, malgrat el soroll i les molèsties, no suposin cap perill per als veïns ni la mainada.