Sant Aniol de Finestres acull la novena edició de la Festa Remença amb més de 2.000 visitants

La novena edició de la Festa Remença de la Vall del Llémena s’ha celebrat aquest cap de setmana a Sant Aniol de Finestres. Desenes d’activitats s’han portat a terme entre l’espai La Planta i el Molí de Sant Esteve de Llémena. Un flux constant de visitants ha posat de manifest que és un esdeveniment plenament consolidat.

La Vall del Llémena va ser i és una terra de remences. Per això fa nou anys des de la mancomunitat de la vall es va apostar per la Festa Remença com un referent de promoció turística. Enguany tocava a Sant Aniol de Finestres i milers de visitants n’han podgut gaudir aquest cap de setmana.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres: “Com a principal eix turístic i de promoció vàrem escollir el tema remença. La primera la vam fer a Sant Aniol de Finestres. Aquesta ja és la tercera vegada que ens toca, coincideix  amb la presidència de l’alcalde a la Mancomunitat de la Vall del Llémena”.

La Festa Remença està organitzada pels quatre municipis de la Vall del Llémena: Sant Gregori, Canet d’Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres. Cada any canvien la ubicació de l’esdeveniment, però tots quatre s’encarreguen d’organitzar-lo.

Núria Rodríguez, tècnica Cultura i Joventut Ajuntament de Sant Gregori: “La forca és l’emblema dels jocs remences i de tota la festa. Hi ha un moment en que els alcaldes es fan el traspàs d’un municipi a l’altre”.

Francesc Oliveras, alcalde de Sant Aniol de Finestres: “Cada vegada va pujant de to. Cada vegada necessites espais més grans, llocs on puguis fer moltes més activitats. Es fa des de teatre, exposició d’animals, passejades amb poni i en carro. A més a més cada restaurant de la vall porta el seu plat més emblemàtic”.

Jocs pels més petits, nombroses sessions de l’obra de teatre L’herència al Molí de Sant Esteve i també degustacions de tastets de restaurants de la vall: elements molt temptadors a ulls dels visitants. Amb tot, milers de persones han evidenciat que el passat remença de la zona és encara ben palpable.