L’Esbart Olot presenta ‘De mil colors’ , el nou espectacle format per una quinzena de balls i 70 persones

El Teatre Principal de la capital garrotxina va acollir aquest diumenge “De mil colors”, el nou espectacle de l’Esbart d’Olot. En conjunt es van dansar una quinzena de balls, amb la participació de 70 alumnes.

L’Esbart d’Olot és una de les entitats que manté vius els balls tradicionals. Aquest diumenge va presentar al Teatre d’Olot un nou espectacle: De Mil Colors. Es tracta d’un espectacle en el qual el fil conductor són els colors, ja que cada ball s’identifica amb un d’ells.

A “De Mil Colors” hi van participar prop de 70 alumnes d’entre 4 i 15 anys, repartits entre les categories juvenil, alevina i infantil, de la qual en aquesta darrera hi participaven 25 nens i nenes. En conjunt, es van ballar més de 15 danses tradicionals, com la Jota de Miravet, l’Indiot, el xiriminimí, el carnestoltes, l’estrapera de Terrassa, el ball de gitanes de Sant Celoni, o la Bolangera de Manresa; tot i que aquest últim ball és relativament nou, ja que té 10 anys de vida. A l’inici de cada dansa, els balladors i balladores omplien el fons amb cartolines del color que se li corresponia a cada ball, fins arribar a aconseguir un mosaic de mil colors.