Pol Espinosa i Laia Andreu guanyanyen la 9a edició de la Cursa pel Cor de la Fageda

El municipi de Santa Pau va acollir aquest dissabte la novena edició de la cursa pel Cor de la Fageda, tota una tradició esportiva a la Garrotxa. Enguany els participants podien escollir entre 4 modalitats: camina pel Cor de la Fageda i corre pel Cor de la Fageda, ambdues de 14 quilòmetres, i les novetats d’enguany: la mitja marató de muntanya de la Fageda de 21 quilometres i la trail de la Fageda de 29 quilòmetres. Pol Espinosa i Laia Andreu van ser els guanyadors de la cursa de 14 quilòmetres.

Santa Pau va donar el dissabte el tret de sortida a la novena edició de la cursa pel Cor de la Fageda. A l’inici de la competició la pluja va donar treva, però no van trigar massa en caure les primeres gotes, i al final el públic assistent i l’organització van començar a desplegar paraigües i carpes per eixuplugar-se.

Pol Espinosa, de 21 anys, va ser el guanyador de la cursa de 14 quilòmetres, marcant un temps de 58 minuts i 8 segons. Un autèntic rècord que va sorprendre els mateixos membres de l’organització. El segon classificat, Ihor Prissiajnyi, no va arribar fins que el cronòmetre marcava 1 hora 6 minuts i 52 segons; i el podi masculí el va completar Aitor Espinosa, amb 1hora 6 minuts i 55 segons. A partir d’aleshores els participants van començar a arribar més fluidament.

La primera dona, Laia Andreu, va creuar la meta marcant un temps d’1 hora 7 minuts i 3 segons. Sílvia Segura i Anna Puigbert van completar el podi femení amb uns temps d’1 hora 13 minuts i 23 segons i 1 hora 16 minuts i 59 segons, respectivament.

Malgrat les inclemències del temps tothom va destacar positivament l’organització de la cursa i la ràpida reacció per combatre la pluja. Per la seva banda, els membres de l’organització es van mostrar satisfets pel resultat i l’elevada participació, ja que enguany han tignut prop de 1.000 corredors.