El Sant Joan les Flors d’enguany celebra la participació d’artistes en les novetats d’aquest any

Durant el mes de maig Sant Joan les Fonts es transforma i es canvia de nom per una de les seves festes més primaverals: Sant Joan les Flors. Al llarg d’aquest mes el municipi garrotxí decora els seus carrers amb decoracions florals, i aquest cap de setmana va viure le seu punt àlgid.

Sant Joan les Fonts es vesteix de primavera i es transforma en Sant Joan les Flors per viure un mes de maig d’ebullició floral. Es tracta d’una celebració que va tenir el seu punt àlgid aquest cap de setmana, i que any rere any atrau a públic d’arreu.

Enguany, i com a novetat, es va crear una ruta artística, la Ronda Croquis al Parc de les Olors, que comptava amb la participació d’artistes, i també un concurs d’Instagram. Alguns dels artistes que participaven en la Ronda Croquis veien ben equipats de casa i s’asseien en els seus tamborets, mentre que d’altres s’acomodaven en el punt on trobessin la millor perspectiva.

Arreu del municipi els visitants podien trobar escenes de qualsevol temàtica en les quals l’element principal fossin les flors; des d’una mostra de vestits, fins al rei carnestoltes. Però en totes les escenes es respirava primavera; mostra de l’esforç de tants mesos de treball i organització.

El Monestir va acollir la 18a mostra de bonsais, un gran atractiu per als aficionats a la cura de les plantes, i a l’exterior s’hi va crear un zona d’activitats entre les quals hi destacava una parada de sucs regentada per un grup d’amigues d’onze anys. Amb el bon temps que feia al matí s’agraïa alguna cosa refrescant, tot i que en un racó amagat de Sant Joan les Fonts, encara era ple hivern i esperaven els regals de Nadal.