Olot s’estrena com la seu de la International Maar Conference, de referència sobre vulcanologia, en la seva setena edició

La capital garrotxina s’estrena organitzant la Maar Conference, un congrés que impulsa la International Association of Volcanology and Chemistry of Earth´s Interior (IAVCEI). Des d’aquest dilluns i fins divendres, un centenar de geòlegs i investigadors de més de 25 països discutiran sobre les noves descobertes en relació al vulcanisme monogenètic.

Olot acull per primera vegada la Maar Conference, un congrés de referència internacional entorn a la vulcanologia. Károly Németh de la Universitat Massey de Nova Zelanda ha estat l’encarregat d’encetar l’esdeveniment.

Xavier Bolós, director del congrés a Olot i investigador UNAM: “S’exposaran les noves troballes i les noves descobertes en relació al vulcanisme monogenètic. És un dels dos grans tipus que utilitzem els geòlegs per dividir els volcans. Aquests dies passaran per Olot científics i investigadors de més de 25 països. També es visitarà la zona volcànica de la Garrotxa”.

Roberto Surpizio, secretari general de l’IAVCEI: “La comunitat espanyola a nivell europeu i mundial està molt avançada des del punt de vista científic. Olot s’ha prestat molt bé, ho demostra el fet que som un centenar de companys de tot el món”.

Un dels temes que es tractaran al congrés són troballes d’una cria de tapis a l’antic llac del volcà del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella. Des del punt de vista geològic.

La zona volcànica de la Garrotxa és de dimensions reduïdes en comparació amb altres localitzacions, això permet un estudi més acurat i detallat.

Xavier Puig, director Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: “És una zona volcànica molt diversa, amb poc territori i ha molta diversitat de formacions. Aquest tipus d’esdeveniments faciliten molt que siguem més coneguts a nivell mundial”.

Per altra banda, des de l’organització local en col·laboració amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa s’han organitzat quatre actes enfocats a la població en general.

x