Els Primers Pressupostos Participatius d’Olot han tingut una participació del 8% i s’han escollit sis projectes

Les votacions dels veïns i veïnes de Batet i dels barris Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc han servit per aprovar 6 propostes de les 15 que s’havien portat a votació. 772 persones han expressat la seva opinió a les urnes, les quals representen un 8% del cens. Segons l’Ajuntament una xifra alta en comparació amb altres municipis catalans.

Després d’obrir les votacions el 5 de maig i tancar-les aquest 20 de maig, 772 persones de les 9.662 cridades a votar han opinat a través de les urnes. El resultat és que els primers Pressupostos Participatius d’Olot donaran llum a sis projectes:

1-El circuit natural Moixina-Pla de Llacs ha obtingut 269 vots i costarà uns 39.915 euros: Dins el projecte «Pla de Llacs», es proposa iniciar una primera fase amb la recuperació del camí que voreja el rec que uneix la carretera del Triai amb el Mas la Fumarola, reparant les parets de pedra que delimiten el rec i desbrossant-ne l’interior, facilitant-ne així l’accés i la mobilitat a peu. El projecte també inclou la construcció d’un balcó mirador al camí que va des del Mas Fàbrega fins al Mas Cadavall.

2-Jornades de la dona (261 vots i un cost de 5.000 euros): Realitzar un seguit de jornades als diferents barris per potenciar l’equitat de gènere i el treball col·laboratiu on les dones siguin les protagonistes. Es tracta d’obrir espais d’expressió i intercanvi per a dones diverses i associacions de la Garrotxa per treballar qüestions com la convivència, el treball, l’auto-ocupació, la maternitat, etc…

3-Mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots i un valor de 39.499 euros:Facilitar la mobilita amb bicicleta i millorar la connectivitat del bicicarril actual, recuperant el camí de Can Serra, millorant la senyalització dels carrils actuals i augmentant-ne l’aparcament per tal de facilitar la circulació i mobilitat de les persones que fan ús de la bicicleta com a mitjà de transport.

4-Informació dels serveis públics als barris (240 vots i un cost de 5.300 euros): Es realitzaran xerrades informatives als barris i pobles sobre quins serveis ofereix l’Ajuntament, obrint així espais d’informació, comunicació i diàleg entre l’Ajuntament i els barris, compartint informacions, necessitats i demandes de forma activa entre les parts, posant atenció en aspectes socials i de salut.

5-Espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots  i un cost de 6.454 euros): Es proposa co-crear conjuntament amb el consistori un espai a l’aire lliure al final del carrer Gòdua, que doni resposta a la necessitat expressada per part del veïnatge de Bonavista de fomentar espais de trobada informals. Es plantaran arbres (6) i s’hi col·locaran taules de picnic (4).

6-Gegant de Sant Roc (188 vots i 6.400 euros): Del consell d’infants de l’Escola de Sant Roc neix la proposta d’innovar i co-crear un nou membre per la faràndula del barri.

Les propostes seleccionades tenen influència a cada una de les cinc zones veïnals de la ciutat que participaven del pressupost. Cal mencionar que hi havia dues propsotes que estaven dins el rànquing de més votades però que no s’han pogut realitzar perquè no es podien encabir en el pressupost, és el cas de ‘Parcs innovadors i saludables’ que tenia un valor de 40.000 euros i havia obtingut 243 vots i ‘Com tenim i volem el barri?’ que ha estat votada 200 vegades i tenia un cost de 20.000 euros.

El pressupost de 100.000 euros s’ha superat amb 2.518 euros però l’ajuntament ha autoritzat que es tiri endavant per donar llum verda a les sis propostes.