Sant Feliu de Pallerols inaugura la Placeta 1 d’Octubre al costat de l’escola

Sant Feliu de Pallerols ha inaugurat durant la seva Festa Major la placeta de l’1 d’octubre, un espai d’homenatge a la jornada del referèndum d’independència, molt a prop de l’escola del municipi.

La plaça del costast de l’escola Rocalba, que va ser el punt de votació el dia del referèndum, rep des de dissabte el nom de Placeta de l’1 d’octubre. L’alcalde, Joan Casas, va ser l’encarregat de descobrir la placa commemorativa dissabte en el marc de la festa major.

L’Assemblea Nacional Catalana de Sant Feliu ha estat la promotora de la iniciativa amb l’objectiu que el poble recordi una jornada que considera històrica. La proposta ha pogut fer-se realitat amb el suport de l ‘Ajuntament.

Joan Casas, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “El que estem fent avui és un homenatge, al meu entendre, a tota la gent que va fer possible la votació malgrat els impediments. Defensarem, hem defensat i volem defensar la democràcia del nostre país perquè sigui allò que els catalans vulguin, no el que ens imposin”

El bateig de la nova plaça va ser un acte emotiu on l’alcalde va recordar l’Exconseller de Cultura Lluís Puig, que havia estat al poble un any enrere. Diversos veïns van voler compartir públicament com van viure l’1 d’octubre de 2017: el coordinador del referèndum, la directora de l’escola o una jove que va votar per primera vegada. Per acabar un grup de músics van interpretar diverses cançons com El Cant dels Ocells i Abril del 74 de Lluís Llach.

A la tarda van continuar els actes de la Festa Major, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. La pluja va donar treva a la cercavila i el ball de gegants i cavallets, que es va poder seguir en directe al programa 1món.cat de La Xarxa i Olot Televisió.

x