El Club Escacs Olot s’apropa a les escoles amb el campionat per equips que reuneix a 300 nens i nenes de primària

El Club Escacs Olot organitza les darreres setmanes el Campionat per Equips entre escoles, que reuneix a 300 nens i nenes de 3r i 4t de primària de deu centres educatius de la comarca, per impartir-los classes d’escacs. La final tindrà lloc el proper dissabte 26 de maig, a les 9 del matí al Firal d’Olot.

El Club Escacs Olot té, en aquests moments, vuit equips a l’entitat, però el seu treball amb les escoles garrotxines permet anar nodrint les diferents formacions, a més d’ensenyar els escacs als més petits. Durant aquest mes de maig, té lloc una de les iniciatives referents de l’entitat: el Campionat per equips entre escoles, que permet que nens de tercer i quart de primària tinguin un primer contacte amb l’esport. Aquest projecte es basa en la competició entre deu centres educatius de la comarca, amb la participació de prop de 300 nens i nenes, que comencen a integrar aspectes dels escacs necessaris pel dia a dia de qualsevol.

Carles Vicente, president del Club Escacs Olot: “Els escacs et permeten acostumar-te a prendre decisions, i a més, plantejar-te diferents escenaris per escollir la opció correcta. Per tant, els joves que s’hi acostumen implementen abans la capacitat de decidir”.

Els 300 participants es reparteixen en 16 equips diferents, i d’aquests, vuit arriben a la final, que tindrà lloc al Firal el proper dissabte a les 9 del matí. A més de les partides definitives, el Club Escacs Olot ha organitzat una festa al voltant de la disciplina, amb jocs simultanis, partides a cegues i escacs inquiets.

x