Mans per l’acció solidària d’Olot nodreix el menjador social i el ‘Vestim la dignitat’ amb una vintena de voluntaris

Mans per l’acció solidària Olot es va fundar el 1993. A dia d’avui coordina principalment el menjador social i el servei ‘Vestim la dignitat’, dos projectes gestionats pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i nodrits d’un equip de voluntaris i voluntàries.

L’entitat olotina Mans per l’acció solidària fa 25 anys que està activa. En els seus inicis va néixer per atendre les necessitats derivades de la crisi econòmica i és una entitat amb fonament d’església evangèlica.

Josep Maria Martínez, coordinador Mans per l’Acció Solidària Olot: “Jo sempre dic de trancar aquesta imatge del peix que es mossega la cua. Poder arribar a aconseguir que el peix obri la boca i la cua se’n vagi, o tallar la cua i que continuí nedant. La idea és aquesta donar eines d’empoderament per sortir de la situació en que es mou la necessitat de cada usuari”.

Els projectes principals que porten a terme són el menjador social de dilluns a divendres (que també disposa de servei de bugaderia)  i el ‘Vestim la dignitat’ dilluns al matí de 10h a 12h. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és l’ens que s’encarrega de gestionar quines persones accedeixen als dos serveis. La coordinació de voluntaris és l’especialitat de Mans per l’acció solidària. Actualment gestionen més d’una vintena de voluntaris i voluntàries.

Quima Casas, voluntària: “Jo penso que totes les feines de voluntariat et retornen una satisfacció i unes ganes de seguir lluitant. Jo penso que amb voluntariat es podrien solucionar moltes coses. Sí que recompensa fer de voluntari”.

L’entitat Mans per l’acció solidària considera vital la participació ciutadana, i té les portes obertes per a tots els que vulguin col·laborar.