Mig miler de nens i nenes de cinc escoles garrotxines ballen dansa d’arrel tradicional gràcies al projecte Corranda de Marboleny

Més de mig miler de nens i nenes de cinc escoles garrotxines han participat avui a la cloenda del Projecte Corranda, una proposta educativa per difondre la música i la dansa d’arrel tradicional als més petits. La voluntat del Cercle Marboleny de Les Preses, que coordina el projecte, és ampliar més centres educatius l’any vinent.

Cada vegada que hi entra la dansa, la pista poliesportiva de Les Preses s’omple de gom a gom. S’ha tornat a demostrar aquest dimarts, amb la primera edició de Esballa, la cloenda del Projecte Corranda. Aquest programa, coordinat pel cercle Marboleny, té la intenció de fer arribar la cultura d’arrel tradicional als més petits, i durant els curs han format part del projecte prop de mig miler de nens i nenes de cinc centres educatius de la Garrotxa: són les escoles Lluís Castells de Riudaura, Parvulari de Sant Esteve d’en Bas, Verntallat de la Vall d’en Bas, Malagrida d’Olot i la Bòbila de Les Preses.

Josep Garcia, coordinador Projecte Corranda: “ens sembla important perquè els nens visquin la dansa d’arrel tradicional: és una oportunitat que potser no haurien tingut, i és positiu que incorporin nocions de ritme i dansa entre les seves experiències”.

En l’acabament del projecte, s’han reunit tots els alumnes participants a la pista poliesportiva de Les Preses, per posar en pràctica tot el que han après a l’escola. I tothom ha gaudit d’allò més amb la dansa i la música d’arrel tradicional.

La intenció del Cercle Marboleny és avaluar com ha funcionat el projecte amb les diferents escoles participants, i a partir d’aquí ampliar el projecte amb més centres educatius el proper curs.