Els veïns d’Olot valoren com “una experiència positiva” els primers pressupostos participatius

Diumenge va ser la darrera jornada de votació dels pressupostos participatius d’Olot i es van organitzar activitats als barris participants per posar punt i final a molts mesos de treball conjunt i oferir suport aquells que encara no havien votat. Un dia que vam aprofitar per conèixer com els han viscut els veïns.

El tret de sortida dels primers pressupostos participatius va ser al novembre, amb el sorteig per designar quina seria la primera zona on s’aplicarien. L’atzar va voler que fóssin els escollits fóssin el nucli de Batet i els barris de Sant Roc, Pequín, les Fonts i Bonavista. Des del mes de febrer s’han fet diverses trobades veïnals on persones de diferents edats han pogut donar la seva visió sobre com millorar el lloc on viuen. Diumenge es va fer la darrera, que va servir per donar suport a aquells que encara no havien votat i també fer balanç de tot aquest procés comunitari. Els representants de les diferents associacions de veïns han viscut els Pressupostos participatius com una iniciativa il·lusionant perquè els ciutadans puguin implicar-se en el seu entorn més proper. També coincideixen a destacar el bon funcionament de les reunions dinamitzades, malgrat el compromís que representen i les dificultats per atraure tots els col·lectius. De cara a properes edicions, a alguns els agradaria que la dotació pressupostària per als projectes fos superior als 100.000 euros que s’hi destinen anualment. Aquesta primera experiència de participació ciutadana ha aconseguit implicar un 8% dels residents als barris de la zona sud d’Olot, que són més de 9.000. Un bon inici segons l’Ajuntament, que l’any que ve la traslladarà al sector oest, que va de l’Eixample Malagrida a la carretera de Riudaura.