El segon pressupost participatiu de Beuda ha comptat amb un 30% de participació i tirarà endavant cinc propostes

Ahir els parlàvem d’Olot i Riudaura com a municipis on s’ha dut a terme un procés participatiu en els últims dies i avui els portem el cas de Beuda, on per segon any s’ha confiat en els veïns per decidir quines havien de ser les millores o noves accions a dur a terme amb 10.000 euros del pressupost municipal. La proposta guanyadora ha estat posar un punt de llum amb una placa solar a la zona de bústies i abocadors del municipi, però n’hi ha quatre més.

Amb una participació d’un 30% del cens, és a dir, 47 vots de beudanencs majors de 14 anys, s’han escollit les cinc accions que l’Ajuntament portarà a terme a partir dels Pressupostos Participatius d’enguany. És el segon any que Beuda aposta per un procés participatiu, amb un pressupost de 10.000 euros. Hi havia deu propostes sobre la taula, que s’han triat en funció de les votacions i tenint en compte el cost global.

Anna Vayreda, alcaldessa de Beuda: “Aquest any el resultats han permès que es facin cinc propostes de les deu que s’havien presentat”.

El punt de llum ha estat l’opció més votada i el municipi ja té pràcticament lligats els models. La segona proposta més votada també serà fàcil de dur a terme, ja que es tracta de posar aparcaments de bicicletes al nucli del poble. Per estudiar estan la tercera i la cinquena: la campanya de neteja del municipi i la minibiblioteca. La quarta opció més votada, canviar les papereres de les zones amb més afluència de gent i facilitar el reciclatge també serà una acció viable. L’ajuntament de Beuda està satisfet dels resultats, tot i que la participació ha minvat lleugerament respecte la primera edició.