ERC Olot proposa que s’elabori un pla de protecció dels establiments històrics


Esquerra Republicana d’Olot creu que calen mesures des de l’administració per preservar els comerços emblemàtics de la ciutat ja que, darrerament, alguns s’han vist obligats a abaixar la persiana per diversos motius. Els representants del partit van escollir l’espardenyeria Can Baldiret per presentar el contingut de la moció que porten aquest dijous al ple, on demanen que l’Ajuntament que impulsi un pla de protecció dels establiments històrics. Els republicans consideren que si no es vetlla per la conservació d’aquests negocis que formen part de la memòria col·lectiva d’Olot, el barri vell podria perdre la seva singularitat.

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: “El que volem és proposar a l’Ajuntament la feina de crear un pla de protecció per aquests establiments. S’hauria de distingir quins cal catalogar i incloure’ls al Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal. També tindrien una repercussió en els seus impostos com la rebaixa d’un 50% de l’IBI”

x