L’Escola Municipal de Música d’Olot dóna el tret de sortida als actes del seu centenari amb un concert

L’Escola Municipal de Música d’Olot celebra cent anys aquest 2018. Ahir el centre cultural va començar els actes per commemorar aquesta efemèride, amb un concert amb mostres de les diferents especialitats que s’aprenen a l’Escola en l’actualitat, on hi estudien mig miler d’alumnes.

Un 21 de maig de 1918, l’Ajuntament d’Olot aprovava la creació d’una escola municipal de música a la ciutat, incentivada pel mestre de capella de l’església de Sant Esteve. Després de passar diverses vicissituds al llarg de la seva trajectòria, l’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge arriba aquesta setmana al centenari d’una decisió destinada a millorar el teixit cultural de la ciutat.

Els cent anys de l’Escola Municipal de Música d’Olot no es podien celebrar d’una altra manera que amb un concert, que va tenir lloc al Teatre Principal amb un tastet de les diferents especialitats que es poden aprendre a l’escola. En total, hi van participar 150 alumnes del mig miler que estudien a l’equipament, dirigits pels 18 professors que formen part del centre.

El concert és el tret de sortida dels actes del centenari de l’Escola Municipal de música d’Olot, que durant el curs 2018/19 viurà diferents esdeveniments per commemorar l’efemèride.