El Ministeri de Foment diu ara que vol tornar a negociar la variant d’Olot amb la Generalitat

Madrid dóna llargues a l’Ajuntament d’Olot amb la variant i vol tornar a negociar amb la Generalitat el tram de la via que correspon a l’estat. És la resposta del Ministeri de Foment després que el consistori i el Departament de Territori enviessin fa uns dies la documentació per poder desencallar els estudis de la infraestructura. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas ha contestat amb indignació.

La decebedora resposta de l’estat espanyol en relació a la variant d’Olot ha arribat més de dos mesos i mig després de la reunió a Madrid on es va acordar el traspàs de competències a la Generalitat en les gestions de l’obra. El resultat de la trobada feia pensar que els estudis de la variant estaven més a prop que mai de desencallar-se, però no ha estat així.

El Ministeri de Foment no només no ha redactat el protocol d’actuació, que fa uns dies l’administració catalana i el consistori olotí van optar per enviar, sinó que amb la seva contesta ha fet tornar la infraestructura a la casella de sortida.

Segons explica l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas a Olot Televisió, el govern espanyol ha argumentat en una carta que ha de tornar a negociar amb la Generalitat què ha d’assumir cada administració. Una reacció que ha indignat al batlle.

Josep Maria Corominas: “En una carta hem reculat deu anys o quinze, no hi ha dret. No ho entenc, estava claríssim que ells feien la part nord de la variant, hi ha estudis i tot està escrit, a més els hi vaig enviar els documents”

Corominas creu que darrera la decisió del Ministeri de Foment hi ha falta de voluntat política.

Josep Maria Corominas: “Tira la pilota que això va passant, i això encara em fa enfadar més. Si m’enviessin un redactat on diéssin que no tenen diners o ganes, m’enfadaria igual però ho entendria, així no”

Enfadat i decebut de veure com l’estat espanyol frena una obra que considera prioritària per Olot i la Garrotxa, l’alcalde ha enviat una carta al Secretari d’Estat d’Infraestructures.

Josep Maria Corominas: La meva resposta diu que això és totalment inacceptable, estan fins i tot perjudicant la qualitat de vida de molta gent. De què hem de parlar? De que l’estat no tindrà d’aquí a tres o quatre anys trenta o quaranta milions d’euros per pagar-la? Ells han de ser responsables del que tenen per escrit”

A més, l’alcalde d’Olot ha demanat suport a la resta de partits perquè preguntin sobre la qüestió al Congrés de Diputats.

x