El Servei de Teràpia Ocupacional BAT atén a 113 persones en el seu primer any a la Garrotxa

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa disposa d’un servei de Teràpia ocupacional i productes de suport, que permet que les persones grans guanyin autonomia. Fa un any que va entrar en funcionament, i més d’un centenar de persones ja se n’han beneficiat.

La Montserrat Fortet té 90 anys, i viu sola a casa seva. Tot i les seves dificultats per moure’s, no es planteja marxar d’allà on ha viscut gran part de la seva vida. Des de fa un any, té més fàcil poder complir aquest propòsit, amb el Servei de Teràpia ocupacional i productes de suport BAT que comparteixen la Garrotxa, l’Osona i el Ripollès, i que permet millorar l’autonomia, la cura i l’accessibilitat de les persones en situacions de dependència.

Josep Maria Villegas, coordinador BAT de la Garrotxa, Osona i el Ripollès: “Amb una petita ajuda tècnica, qualsevol persona pot seguir vivint sola reduint riscos, i no necessitarà tantes hores d’ajuda a domicili”.

El treball del servei es fa de manera coordinada amb professionals d’àmbit social i sanitari, que valoren les necessitats de les persones dependents. Els mateixos usuaris reben la visita d’un tècnic que valora com pot millorar la seva convivència a la llar.

Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: “El servei no solament contempla el fet de deixar aparells per utilitzar a casa de cadascú, sinó que els serveis tècnics assessoren l’espai que els usuaris han d’habitar”.

Aquest servei es presta des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, on gairebé el 39% de les seves atencions estan relacionades amb resoldre assumptes de dependència. En aquest sentit, el BAT s’afegeix a les diferents eines que proporciona el Consorci als seus usuaris. Des de la seva posada en marxa, el BAT ha atès 113 persones a la Garrotxa. Això ha suposat un total de 93 productes de suport, que s’han facilitat a una cinquantena de persones.