Olot engega la campanya de prevenció del mosquit tigre i lluita també contra la població de gavians i l’eruga del boix

A través del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) l’Ajuntament d’Olot ha iniciat la campanya de prevenció del mosquit tigre. S’ha impulsat la creació d’un punt informatiu i l’aplicació d’un tractament biològic als embornals. El consistori també treballa en intentar reduir l’augment de la població de gavians i centra esforços en la lluita contra l’eruga del boix.

Comença la lluita per prevenir i controlar el mosquit tigre. L’Ajuntament d’Olot ho tracta des de l’àmbit de la salut pública, en el sentit de les malalties que aquest insecte pot transmetre. Fa cinc anys que el mosquit tigre es va detectar a la capital garrotxina i des de llavors s’han realitzat diverses actuacions. Enguany s’aplicarà un tractament biològic als embornals i altres punts d’acumulació d’aigua, on l’insecte acostuma a pondre els ous. S’instal·larà un punt informatiu en col·laboració amb el Dipsalut i es proporcionarà gratuïtament als hortolans tela mosquitera, que es podrà obtenir al consorci SIGMA. Ja s’ha repartit tela per cobrir 180 bidons.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot:  “L’Ajuntament té la responsabilitat d’evitar que puguin criar en llocs com els embornals. Això a la comarca de la Garrotxa ho fem a través de SIGMA. Es tracta de posar un líquid que d’alguna manera evita que les larves acabin transformant-se en mosquits. És una cosa senzilla però necessitem que la gent des dels seus domicilis també col·labori. Des de SIGMA els hi facilitarem tota la informació”.

 El mosquit tigre viu durant l’època de calor. Comença a estar actiu a partir del mes de maig, i els mesos d’agost i setembre són els que acostuma a generar més molèsties. Per altra banda, l’Ajuntament d’Olot  està realitzant dues campanyes de control més. La primera centra els esforços en evitar l’increment de la població de gavians a la ciutat.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot:  “Evitar que criïn, i la manera d’evitar que criïn és anar al niu en el moment que han criat i punxar els ous”.

També des de de SIGMA s’està realitzant un projecte d’investigació que consisteix en desenvolupar un monitoreig de la plaga de l’eruga del boix que afecta bona part dels boscos d’Olot i la comarca.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot:  “El problema greu que tenim és en els boscos on no hi ha la propietat individual. Entre tots hem d’intentar arribar a tot arreu perquè no es creï l’eruga i no acabi menjant-se tot el boix que tenim a casa nostra”.

 Tres línies d’actuació contra tres amenaces: el mosquits tigre, els gavians i les erugues del boix.

x